jueves, 29 de enero de 2009

EL SIMBOL DE LA PAU


El símbol va néixer com emblema antinuclear, però aviat va quedar associat a la pau, i en les últimes cinc dècades ha estat present en protestes antibèl·liques de tot el món.
El cercle travessat per vàries línees va ser creat el 21 de febrer del 1958 per l’artista i dissenyador britànic Gerald Holton, que segons diuen es va inspirar en la desolació davant la barbàrie pintada per Goya. El seu objectiu era crear un logotip per la Campanya pel Desarmament Nuclear (CND en anglès). Així que a partir de banderes alfanumèriques (un mètode d’enviament d’informació codificada) va dissenyar el seu emblema amb les representacions de les lletres N i D, de Nuclear Disarment.
L’evolució del significat associat al símbol no ha canviat en el decurs de la història, simplement en un inici era un signe contra les armes nuclears empleades en les guerres com van poder ser les bombes atòmiques d’Hiroshima i Nagasaki, i finalment ha passat a convertir-se en un element pacifista en contra de qualsevol tipus de guerra.

No hay comentarios: